We doen het allemaal en het hoort bij het leven. Toch is het niet mijn hobby en dit zal het ook nooit worden. Ik heb een hekel aan alles wat er bij een verhuizing komt kijken. Inpakken, dozen, de onrust, maar bovenal het stof… Het ligt overal.

Door omstandigheden hebben wij het besluit genomen van Amsterdam naar Amersfoort te verhuizen. Ik zag er behoorlijk tegenop, maar uiteindelijk is het met behulp van vrienden allemaal prettig verlopen. Waar zag ik precies tegenop? Al het inpakwerk voor de verhuizing. Alles moet en niets mag.

Mijn obsessie

Met opzien tegen het inpakwerk bedoel ik mijn obsessie voor structuur. Alles moet netjes en gestructureerd bij elkaar in dozen gaan. Bijna niets mag afwijken. Dit heeft te maken met mijn perfectionisme… en ik leg de lat behoorlijk hoog voor mezelf. Mijn gezondheid en in het bijzonder mijn eczeem hebben hier dan ook wel onder te lijden. Toch is dat dan maar even zo.

Goed gevoel

Desondanks probeer ik, in dit soort specifieke situaties, wel steeds vriendelijker voor mezelf te worden. Ik probeer meer rust in te bouwen. Met een burn out is dat ook wel nodig. Op tijd beginnen met het voorbereiden. Ik maak tegenwoordig een plan, zodat ik op tijd kan beginnen en tussendoor genoeg tijd over heb voor een rustmoment. Vlak voor de verhuizing had ik zodoende nog de mogelijkheid om de planning even door te lopen. Dit gaf mij een goed gevoel.

Transpireren, jeuk, eczeem

Mijn huid is de spiegel van mijn ziel. De huisarts hield mij dit altijd voor zodra ik de lat weer eens te hoog had gelegd. De verhuizing heeft mijn eczeem dan ook geen goed gedaan. De drukte van het verhuizen zorgde ervoor dat ik meer transpireerde, waardoor ik weer meer jeuk kreeg en dus meer eczeem.

Minder stress door chalet

Het ritme van de (dagelijkse) verzorging van mijn huid verliep ook anders dan normaal. Hier was ik voor de verhuizing waarschijnlijk al een beetje bang voor. Vandaar dat ik in overleg met mijn partner een chalet op een vakantiepark heb gehuurd. Dit zorgde voor de nodige rust en ontspanning. Ik zou dit zo weer doen!

Al met al ben ik blij met mijn nieuwe huis. De onrust is weer een beetje gaan liggen en ik heb zin om onze nieuwe stad te gaan verkennen.

Als eerste op de hoogte

Wil je Dorien’s volgende blog niet missen? Volg ons dan op Facebook

GZNL.GZ.18.11.0306b