We willen de impact van atopisch eczeem beter onder de aandacht brengen. We willen de kennis erover vergroten én de fabels rondom deze huidaandoening de wereld uit helpen. Daarom hebben we de campagne Mijn Huidige Staat gemaakt, waarin influencers open zijn over hun eczeem.

Atopisch eczeem is een moeilijk te accepteren aandoening. Voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Hoe zwaar de last van de ziekte op je drukt, wordt vaak niet erkend. Juiste en betrouwbare informatie helpt om met het onvoorspelbare karakter van eczeem om te gaan. Het helpt ook om erin te berusten dat je deze chronische aandoening hebt. Voor jongeren blijkt dat laatste overigens een stuk moeilijker dan voor ouderen.

Mijn Huidige Staat

In de portretreeks Mijn Huidige Staat liet een viertal influencers zich fotograferen, jawel… mét hun eczeem. Via Instagram deelden zij de afgelopen maanden vervolgens hun verhaal en persoonlijke tips, zodat de impact van eczeem niet langer onderschat wordt en het onderwerp vaker ter sprake komt. Ook influencer en onze blogger van het eerste uur Louise Lutke Schipholt deed mee: ‘Meerdere keren per dag moet ik mijn huid verzorgen. Bovendien zijn het niet alleen de tastbare dingen. Het zit ook in mijn hoofd. Emoties, waaronder stress, spelen een grote rol in de uiting van mijn eczeem.’ zegt ze in een artikel op Linda.nl

Live aanwezig tijdens Wereld Eczeem Dag

Naast Louise doen influencers Kelly Buth, Maria Tailor en rapper Maradonnie mee met de campagne. Als Kelly zegt: ‘Eczeem maakt wie ik ben en hoe ik eruit zie,’ reageert Maradonnie met: ‘Ook al heb ik last van eczeem van top tot teen, ik ben en blijf een fenomeen.’ Het mooie is dat ze alle vier met een open blik in het leven staan en hun verhaal delen met hun volgers – ook als het over eczeem gaat. In aanloop naar de Wereld Eczeem Dag die 18 september 2021 zal plaatsvinden, komt er een tweede campagne waaraan de vier influencers zullen meewerken. Tijdens deze Wereld Eczeem Dag worden er 16 portretten van hen getoond. Bovendien zullen ze deze dag zelf aanwezig zijn.

Test je eigen staat!

Wil je meer weten over eczeem? Of je eigen ‘huidige staat’ testen? Ga dan naar Check jouw eczeem Daar kun je zien hoe het met jouw eczeem gesteld is en je eigen huidige staat bijhouden. Met behulp van deze test kun je ook je huisarts een duidelijk beeld geven hoe het met je huid gaat.

Als eerste op de hoogte?

Volg ons op Facebook en Instagram

MAT-NL-2000929