Menno Gaastra, ja dezelfde die samen met Christa Overtoom blogt voor onze website, is dermatoloog van 2019 geworden.

Feest! Chips, (geen nootjes) toeters en bellen. Tijdens de Dermatologendagen eind maart kreeg Menno Gaastra de Gouden Leeuw Dermatologieprijs uitgereikt. Deze prijs bestaat al 25 jaar. Elk jaar wordt hij toegekend aan een dermatoloog die passie voor zijn of haar werk heeft en die de dermatologische zorg voor patiënten in het afgelopen jaar heeft verbeterd.

Op basis van inzet, resultaten, passie of andere verdiensten word je door collega-dermatologen voor deze prijs genomineerd. Een deskundige, onafhankelijke jury beslist vervolgens uit deze nominaties welke collega de dermatoloog van het jaar wordt.

Menno luchtig, jury niet

Een enorm compliment voor Menno is dat hij unaniem is gekozen. Zelf is hij er nogal nuchter onder, daarom een stukje uit het juryrapport: ‘Menno Gaastra is een zeer bevlogen dermatoloog/fleboloog en werkzaam bij Centrum Oosterwal, Noordwest Ziekenhuisgroep en Huid Medisch Centrum. Op zijn eigen manier en met zijn eigen bewoordingen zet hij zich al decennia in voor de Nederlandse dermatologie. Hij zit al jaren in vele commissies van onder andere de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venerologie (NVDV) en vertegenwoordigt Nederland in de European Academy of Dermatology and Venereology (EAVD), maar is daarnaast ook een toonbeeld van ondernemerschap. Zijn oprechte betrokkenheid bij zijn patiënten en zijn gedreven en onbaatzuchtige instelling met betrekking tot de dermatologie maakte hem de winnaar van de 25e Gouden Leeuw Dermatologieprijs,’ aldus de jury.

Wij zijn natuurlijk blij en apetrots dat we Menno in ons midden hebben. Samen met Christa Overtoom blogt hij hier onder het kopje Mijn arts & ik over het wel en wee als je atopisch eczeem hebt.

Help een jeukaanval!

GZNL.GZ.19.03.0196(1)