Zaterdag 14 september 2019 gaat het gebeuren… In Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht start vanaf 13.00 uur de Wereld Eczeem Dag. Het wordt een dag voor body & mind! Een dag om te leren, om geïnspireerd te raken, om te ontspannen. Een dag voor iedereen die te maken heeft met atopisch eczeem. Uiteraard voor jou als je zelf eczeem hebt, maar ook familie, vrienden, zorgverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom, want eczeem heb je niet alleen.

Wereldwijde awareness day

Eczeem heeft een enorme impact op leven en welzijn van mensen die er mee om moeten gaan. Gelukkig is er al veel kennis over eczeem. Begrip voor mensen die leven met deze huidaandoening is er ook. Maar de kennis vertoont nog veel hiaten en de onwetendheid over de jeuk, de pijn, de schaamte en het ongemak blijft onverminderd groot. Vandaar de Wereld Eczeem Dag, een wereldwijde awareness day die sinds vorig jaar bestaat en die de bewustwording rond eczeem wil stimuleren. Nederland doet er ook aan mee.

Voor iedereen anders

Juist bij eczeem is het vaak een heel gepuzzel om er achter te komen door welke factoren de klachten precies ontstaan of waardoor de klachten verergeren. De zoektocht naar de juiste behandeling en medicatie blijkt voor iedereen anders. Hoewel ieder zijn eigen behandelpad volgt, kun je geïnspireerd raken door andermans stappen, van elkaar leren en samen met je arts in the lead blijven op je eigen pad. Daarover gaat de Wereld Eczeem Dag. Net als bijvoorbeeld over de vraag hoe jij ermee omgaat dat je omgeving ook last heeft van jouw eczeem.

Programma

De middag begint met nieuws, ontwikkelingen en need to know-informatie van specialisten. De updates komen van Marjolein de Bruin-Weller (dermatoloog UMCU en hoofd nationaal Expertise Centrum Eczeem UMCU), Marlies de Graaf (dermatoloog UMCU en WKZ), Bernd Arents en Willem Kouwenhoven (VMCE). Het zijn korte presentaties, waardoor er voldoende tijd is voor entertainment, workshops en de informatiemarkt.

Workshops & informatiemarkt

Tot ongeveer vijf uur kun je deelnemen aan allerlei workshops over onder andere: allergie, voeding/diëten, mindfulness/yoga, leren smeren, omgaan met jeuk, toekomst van behandeling, samen beslissen met je arts, kinderen & eczeem. Ook er is een eczeem café waar je met lotgenoten kunt praten. Op de informatiemarkt tref je diverse aanbieders van producten en diensten om het leven van mensen met eczeem makkelijker en aangenamer te maken. Ook Indehuidvan… hét platform over atopisch eczeem met slimme tips tegen jeuk, verhalen uit de praktijk en mogelijke behandelingen is van de partij.

aanmelden

Bestel je toegangskaart op www.wereldeczeemdag2019.nl en kies meteen de workshop die je wilt doen. Hoe eerder je er bij bent, hoe meer keuze in de workshops. Voor leden van de VMCE is deze dag gratis. Niet-leden betalen €5,-.

De Wereld Eczeem Dag 2019 wordt gehouden op zaterdag 14 september in Media Plaza (Polarzaal), Jaarbeurs Utrecht van 13.00 – 18.00 uur. De locatie is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer.

 De Wereld Eczeem Dag wordt georganiseerd door de Vereniging voor mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE), in samenwerking met de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie).

GZNL.GZ.19.05.0145