Niet smeren + stress = totale huidchaos, eczeem, schilferfeest, krabben overal, tot bloedens toe. Maar op het moment van schrijven ben ik geveld door ‘neuritis vestibularis’. Euh wat? Ja, precies.

Een ontsteking in de zenuw die informatie verstuurt, van en naar mijn evenwichtsorgaan. Veroorzaakt door een virus. En door die infectie verstuurt het de hele tijd verkeerde informatie naar m’n brein. Hoe kom je daaraan? Geen flauw idee.

Villa Volta

Hoe kom ik daar weer vanaf? Bedrust en uitzieken. Hallo universum! Dat is onmogelijk met twee hele kleine meisjes, van wie ik de jongste (7 maanden) nog borstvoeding geef. Een huishouden. En twee horecazaken… Continu voelt het als ronddraaien in de surfing van de kermis, als ik doodstil lig met m’n ogen dicht. Als ik rechtop probeer te zitten, zit ik op een op- en neergaand paard in een drukke draaimolen. En als ik probeer te lopen, verandert m’n hele huis in Villa Volta van de Efteling. Alles zonder pauze. Om letterlijk en figuurlijk van door te draaien.

Totale uitbraak

Wat heeft dit allemaal te maken met huid en eczeem? In principe niets. Behalve dat ik zo duizelig en draaierig ben, dat ik me al dagen niet eens kan insmeren of douchen. En m’n huid was al onrustig, nu een totale uitbraak. Mede veroorzaakt door de stress die de verplichte bedrust met zich meebrengt. Terwijl je een miljoen dingen zou moeten doen. Niet smeren + stress = totale huidchaos, schilferfeest, krabben overal, tot bloedens toe.

Het allerbelangrijkste

Ik heb ooit in de Donald Duck een kort stripje gelezen. Iemand (zal Guus Geluk wel geweest zijn) vond een wonderlamp en mocht drie wensen doen.

Wens 1: gezondheid

Wens 2: heel veel geld

Wens 3: nog een onbeperkt aantal wensen 😉

Die derde wens is zo grappig en geniaal, ben het nooit vergeten. Als ik ‘s nachts naar bed ga en niet kan slapen, dan denk ik aan mijn wonderlamp en wens precies die drie wensen. En als ik dan toekom aan die onbeperkte hoeveelheid wensen ga ik altijd alle mensen af die ik ken. En dan wens ik voor hen: wens nr. 1 G.E.Z.O.N.D.H.E.I.D. Want dat is toch wel het allerbelangrijkste in het leven!

Creatief lichaam

Persoonlijk wil ik af van dat eczeem, van m’n astma, van m’n chronische hooikoorts. En al die andere dingen die mijn lichaam altijd verzint. Pijnlijke stijve rug, regelmatig hoofdpijn, soms spastische darm, m’n pols zeer gecompliceerd gebroken, anafylactische shock van bepaalde noten. Heb een keer een bloeding gehad in m’n buikwand (pijnlijk!), had zes jaar ivf-trajecten en Parkinson-medicijnen nodig om zwanger te worden (lang verhaal), m’n lijf snapte niet hoe je moet bevallen, dus twee keizersneden, m’n knie zit soms op slot, m’n ogen jeuken heel vaak, heb een hele lage bloeddruk (ook duizelig), kalknagels (vooral lelijk). En nu dus neuritis vestibularis. En weet zeker dat ik nu nog een aantal dingen vergeet.

En ik ben echt niet de enige met zo’n waslijst aan medische ellende. Dus als ik iets wens voor m’n medemens, dan is het gezondheid. Een lijf dat meewerkt.

Een huid die gewoon z’n werk doet. En niet kriebelt! En op dit moment ook een hoofd/evenwichtsorgaan dat niet doordraait…’

Als eerste op de hoogte

Wil je Marieke’s volgende blog niet missen? Volg ons dan op Facebook

GZNL.GZ.19.10.0288