Wat er ooit gebeurde: ik loop over straat richting het winkelcentrum. Belt mijn vriendin…

O ja, vergeten te zeggen bij de introductie: ik heb een vriendin. Ze belt om nog even het lijstje door te geven wat ik moet halen. Ik wil niet meteen bij de eerste blog overkomen als ‘typisch een man’, maar als ik in de supermarkt sta ben ik allang vergeten wat ik moet halen. Mijn vriendin vraagt of ik wasmiddel mee wil nemen.

Voor de gevoelige huid

Bij de supermarkt zijn de wasmiddelen best prijzig, dus na het afrekenen loop ik nog even langs de drogisterij om te kijken of ze daar een actie hebben. En ja, een toren van verschillende wasmiddelen is als wolkenkrabber bij de ingang opgebouwd. Je kan er haast niet omheen. Een actie van Robijn, Neutral, Persil. Het enige merk dat we vroeger gebruikten was Neutral. Mijn moeder kocht dat in de veronderstelling dat het goed voor me zou zijn, omdat Neutral claimt wasmiddelen te maken voor ‘de gevoelige huid’. Volgens mijn mams kreeg ik veel last van jeuk door dit middel, maar ik twijfel eraan of dit klopt. Toen we Neutral gebruikten zat ik immers in een fase waarin ik sowieso flink veel jeuk had.

Met korting!

Maar goed: de tas met boodschappen is best zwaar. Toch probeer ik de drie actieflessen te pakken. Ik stoot in mijn onhandigheid de toren aan en ja… drie keer raden. Alles op de grond. Een kassière komt helpen om de toren met me op te bouwen. Het voelt alsof ik weer met Lego speel. Tot mijn verbazing zie ik dat er ook een actie is van Ariel, het merk dat ik nu altijd gebruik. Niet een normale fles, maar Pods. Iets wat ik nog niet ken. Het is een meer geconcentreerd wasmiddel in de vorm van een bolletje. Én met korting te krijgen! Tja, als student kan ik wel wat geld besparen. Dus neem ik drie dozen mee.

Zó geconcentreerd

Een week later slaap ik slecht en heb verschrikkelijke jeuk. Zoveel dat ik naar de huisarts moet. Hij geeft me verschillende middelen waar ik uiteindelijk niet veel baat bij heb. Later die week bezoek ik mijn moeder en vertel over de jeuk. Welk wasmiddel gebruik je dan nu? Ja, iets nieuws: Ariel Pods. ‘Dat meen je niet Vin, dat is zó geconcentreerd. Het kan dat je daar last van krijgt.’

Ik ben een en ander gaan testen door weer terug te gaan naar de Ariel die ik altijd gebruikte. Dit werkte, ik kreeg veel minder last en was blij dat mijn moeder de tip gaf.

Goed opletten

Toen ik net op mijzelf ging wonen, lette ik niet goed op wat ik kocht en ging op de koopjes af. Nu doe ik dat wel: ik merk dat mijn huid rustiger is als ik sommige merken niet gebruik of een heel klein beetje wasmiddel in de trommel gooi. Morgen weer wasmiddel halen, maar geen Pods meer…

Als eerste op de hoogte

Nieuws en ontwikkelingen? Wees als eerste op de hoogte! Volg ons op Facebook.

GZNL.GZ.18.07.0170a